Vanliga misstag när du anlitar hantverkare

Det råder ingen tvekan om att det finns många svenskar som har anlitat professionella hantverkare, snickare golvslipning genom åren. Med en hantverkare bakom dig kan du få hjälp med både mindre och större renoveringsprojekt såväl som reparationer och nybyggen. Är det din tur att anlita en hantverkare för första gången vill vi ge dig några värdefulla tips på vägen. Att anlita en hantverkare, t.ex. en snickare, är i sig inget som är svårt. Det som däremot kan vara knepigare är att göra rätt val redan från start. På internet finns det mängder med olika tips som vägleder dig hur du ska tänka när du efterfrågar offerter eller skriver avtal. Däremot är det inte fullt lika många som tipsar om de vanligaste misstagen som du bör undvika. För att du ska bli 100 % nöjd med din snickare ska du inte bara följa de listor som säger vad du ska göra, utan även de som listar klassiska missar. Här nedan kommer du därför att få läsa om de vanligaste misstagen du kan göra i samband med att du anlitar en hantverkare. Genom att ha koll på dessa minskar du risken för tråkigheter och hantverkare som inte lever upp till förväntningarna.

3 vanliga misstag när du ska anlita snickare

  1. Du har inte koll på behörigheten

Ett mycket vanligt misstag är att inte kontrollera hantverkarens behörighet. Kanske ser offerten så bra ut att man direkt vill boka in en tjänst, men det är viktig att först kontrollera både utbildning, certifikat och behörighet. Detta är något som är extra viktigt om du ska anlita en elektriker eller VVS-montör, men gäller även för snickeriarbeten av mer omfattande slag, t.ex. om du vill slå ut en vägg.

  1. Du kontrollerar inte företaget

Den hantverkare som kommer hem till dig kan vara hur trevlig och professionell som helst, men det innebär inte att företaget de arbetar på är av samma standard. Använd dig av hemsidor som allabolag.se för att kontrollera antalet anställda och omsättning. Vissa företag kan vilja få det att framstå som att de är större än vad de egentligen är. Kontrollera även om det finns andra företag från samma ägare som gått i konkurs.

  1. Du låter entreprenören välja besiktningsman

Visst låter det både smidigast och enklast att låta hantverkaren välja besiktningsmannen. Denna har säkerligen betydligt fler kontakter än du, eller hur? Orsaken till varför detta är ett stort misstag är för att en besiktningsman som anlitas av din byggfirma alltid kommer att vara på sin arbetsgivares sida i första taget. Se därför till att du alltid väljer besiktningsman själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *