Vill du renovera köket så billigt som möjligt?

När man fått nog av sitt gamla kök och tycker att det börjar bli dags för en köksrenovering så finns det många vägar att få sin önskan uppfylld. Dock brukar det kosta en hel del att renovera köket, uppskattningsvis kommer det att kosta någonstans mellan 50 000 kronor – 300 000 kronor beroende på hur man väljer att utföra sin köksrenovering. Med en stor del eget arbete och relativt billigt material kan man få ner priset till det lägre, väljer man ett lyxigt kök som installeras av en professionell byggfirma specialiserad på kök så kan det dock bli bra mycket dyrare, men det kanske du har råd med efter ditt spelade på bettingsidor.

Kan man bygga på egen hand

Så slipper man stora delar av arbetskostnaden, som under en köksrenovering tenderar till att uppgå emot åtminstone halva kostnaden – men kan lätt sticka upp och bli en större del beroende på vad det är som skall utföras under köksrenoveringen. Kan man bygga hela eller delar av köket på egen hand kan man alltså få ner priset en hel del bara på det. Då har man större budget för badrumsrenovering stockholm till att köpa in material man tycker om – dock måste man vara medveten om arbetets vidd så att man inte tar sig vatten över huvudet.

Skaffa begagnade köks-delar

Det finns ofta vitvaror och annat material att köpa på annonsplatser – exempelvis blocket.se eller på återbruk. Man kan även hitta fina bänkskivor, kakel, klinkers och mycket annat som är helt oanvänt men överblivet från andra byggen och renoveringar innan badrumsrenovering stockholm – vilket innebär att man kan spara stora pengar på materialkostnaden, samtidigt som man gör miljön en tjänst genom att inte begära nyproducerat material.

Budget och behov

Hur omfattande köksrenovering det blir och hur dyrt blir styrs framförallt av de behov man har av köket. Vad är köket till för? Ett bra knep är att lista behoven man har av sitt kök i ordning med det största behovet först och sedan i fallande grad under. Sedan jämför man det med sin budget och ser vilka behov man kan tillgodose inom budget och således får fram ungefär hur man kan lägga upp sin köksrenovering för att täcka så många behov som möjligt utan att spräcka sin budget.