Visst du att man kan måla om sitt plastgolv i badrummet?

I så fall vet du mer än de flesta, grattis. Du är speciell. Men du tog också äran att få upplysa dig om den här härligheten, vilket gör att jag inte riktigt tycker om dig längre. Om du däremot inte visste om det så är det fortfarande cool mellan oss…

Målare rekommenderar inte det här!

Jag tänkte ha en lite varningstext först och främst eftersom den här metoden inte är rekommenderad av professionella målare. Enligt målare är det nämligen slöseri med tid och färg att måla badrumsgolv eftersom färgen släpper så pass snabbt (mellan 1-3 år) och en målare vill helst att färgen skall sitta i minst 5 år för att det skall vara värt. Så om man vill få en målare att måla ens badrumsgolv kan det vara svårt. Alltså får man göra det själv – vilket inte är några problem eftersom det är ganska så enkelt att måla badrumsgolvet.

Massa färger att välja mellan, kan verkligen piffa upp!

Att slänga färg på badrumsgolvet kan göra att det känns som ett helt nytt rum, särskilt om man har sådant där gammalt fult plastgolv som det är i många hyresrätter. Att ha en färg man tycker om på badrumsgolvet gör att man blir lite gladare. Och det är superenkelt att måla badrumsgolvet, dessutom är det billigt. Så om du känner dig taggad på det här nu, varför inte göra det!

Vad som behövs

Det du behöver för att måla badrumsgolvet är; en måleritvätt, sandpapper, färg och pensel. Inget mer. Och eftersom badrum normalt sett är ganska små brukar det inte krävas särskilt mycket färg vilket gör att det blir rätt så billigt att måla badrumsgolvet. Du behöver dock köpa speciell färg som är vattentålig, den är lite dyrare men det brukar inte komma över tusenlappen när man köper allt som behövs för att måla badrumsgolvet.

Hur man gör

Börja med att tvätta golvet med måleritvätt, noga! Och sedan rugga upp golvet med sandpapper, torka sedan bort om det blivit någon damma. Låt golvet torka så det helt torrt och fint, sedan börjar du stryka jämna lager med färgen. Det är bäst att göra flera tunna strykningar, 2-4 omgångar brukar ge ett optimalt resultat! Lycka till!