Kopplingen mellan New Yorks urbankonst och din målare

Under 80-talet i New York så uppkom en ny urbankonst som gick ut på att göra utförliga målningar utomhus, ofta på andras egendom – vilket har gjort att fastighetsägare har kommit att bli riktigt irriterade på konstformen. Det är självfallet inte alla graffiti-utövare som målar på andras egendom, men att måla olagligt hör till konstformen eftersom det skapar en till aspekt att förhålla sig till i konsten och ett sätt att uppvisa ytterligare färdighet – nämligen att man inte bara gör en riktigt snygg målning med massa färger och symboler – utan man gör den även så snabbt att ingen hinner märka klottersanering göteborg, och det är precis så man får som mest respekt som graffitimålare.

Lagliga väggar och rep

När man är graffitimålare vill man ha så mycket ”rep” som möjligt, rep får man när man gör snygga målningar och klottersanering eller fasadmålning göteborg och mest rep får man för att göra en snygg målning, där man inte får och där det är stor chans att någon ser och ringer polis eller väktare. I Sverige (och de flesta andra länder) får man ofta mest rep för att måla tåg eftersom det är de mest övervakade platserna att måla på och man måste vara beredd på att både göra inbrott och sedan begå skadegörelse, vilket ofta resulterar i fängelsestraff om man blir tagen. Trots det ser man ofta stora och komplexa målningar på tåg i Sverige.

Ett problem för fastighetsägare

Ett vanligt problem för fastighetsägare är klotter, klotter är något av en bieffekt av graffiti. Många riktiga graffitimålare ser ner på klotter och menar att om man inte är redo att riskera klottersanering göteborg och göra en riktig målning behöver man inte vara ute och kladda och ge graffiti dåligt rykte.

Det blir dyrt med fasadtvätt stup i kvarten

Vissa fastighetsägare som har sina fastigheter där de utsätts för mycket klotter har tröttnat på att betala för fasadtvätt efter fasadmålning göteborg och istället har de valt att låta respekterade graffitimålare måla sina fastigheter. Det här är ett riktigt smart knep för att slippa betala fasadtvätt hela tiden. Eftersom graffitimålare (oftast) respekterar varandra, och särskilt respekterar dem som har mycket rep så kommer dem inte att måla över en snygg målning på en fasad utan låta den vara orörd. ”if you can’t beat them, join them!”