Intresserad av att starta städfirma? Börja här

Har du fått upp ögonen för entreprenörskap och vill börja med en verksamhet som är lätt att starta, lätt att driva och lätt att lägga ner? Då är städfirma ett bra val. Om man känner att städning kanske inte är det man föddes för att göra på den här planeten – men man vill få erfarenhet inom företagande och inte riktigt har hittat i sig själv vad man faktiskt vill driva för verksamhet längre fram tiden så är det definitivt en bra idé att starta en städfirma för hemstädning, arbeta för sig själv och lära sig hur företagande fungerar, istället för att göra som många andra och bara ta ett vanligt butiks eller lagerjobb tills man ”kommer på” vad man vill göra innan hemstädning stockholm. Jag tror att genom att ta ett steg i riktningen mot att driva eget kommer att föda nya idéer snabbare än att gå på ett vanligt jobb och hoppas på att inspirationen kommer. Handling leder till inspiration som leder till handling som leder till inspiration från alberts städservice, osv.

Vad som krävs för att starta städfirma

Det krävs inte mycket mer än städartiklar en F-skattsedel och dig själv som städare för att starta en städfirma. Sen är det fördelaktigt om man har några kunder att städa hos förstås, men det är ett senare problem. Kunder finns det alltid, frågan är bara hur man skall få tag i dem. Det är ditt jobb som entreprenör att hitta kunder till din städfirma med den städhjälp stockholm du vill ha. Man kan göra på många olika sätt för att hitta kunder, ett sätt är att marknadsföra sig på internet – vilket det redan finns många guider för så googla och läs på. Ett annat sätt är att ringa runt till verksamheter och fråga om dem behöver hjälp med städningen. Välj ett sätt som känns naturligt för dig.

Det är bra att ha en buffert

Innan man har fått sin städfirma att rulla ekonomiskt så är det bra om man har ett sidojobb eller en buffert som täcker upp några månaders lön för städhjälp stockholm och utgifter om man inte skulle få tillräckligt med kundunderlag i början.

Ge inte upp

Att driva en egen verksamhet kan vara lite svårt i början innan man har kommit in i det. Ge inte upp för tidigt, häng kvar åtminstone ett halvår – år innan du bestämmer dig för att lägga ner. Ofta är det efter några månader det börjar kännas kul och det är även då man börjar tjäna pengar. Om det går bra och om du är duktig på att få in kunder så kan du rätt så snabbt anställa i stockholm den städhjälp andra som sköter städningen så kan du fokusera på att expandera din städfirma istället. I slutändan kanske det blir en stor städfirma som rullar mer eller mindre automatiskt och du står bara som ägare och överser firman och låter andra sköta det administrativa och själva arbetet. Då har du en bra inkomst utan att göra särskilt mycket – vilket säkerligen kommer att ge inspiration till ditt nästa projekt.