Snabblån för snabbare lån helt enkelt

Uttrycket snabblån är en samling av begrepp av små och korta lån som du enkelt ansöker om online för exempelvis online spel. Snabblånen kan vara på lägre och högre summor men oftast ligger de runt ca 30 000 kr eller lägre. Så “små” summor är nämligen ofarligare att låna ut och det brukar gå snabbt och smidigt att få dem beviljade, dock endast om du uppfyller villkoren.

 

Ingen UC-upplysning

På snabblån är det ovanligt att man tar en UC-kreditupplysning. En kreditupplysning måste enligt lag tas men eftersom många långivare ofta använder sig av andra kreditupplysningsföretag så syns inte upplysningen utåt. En UC medför att den syns för andra banker och för många UC-upplysningar gör i sin tur att du kan få svårt att få lån. Tar du för många upplysningar för nära inpå står du inför samma problem eftersom banker tycker du verkar desperat efter ett lån. Vänta gärna några månader innan du i så fall tar en ny UC-upplysning och kolla så att den långivare du vänder dig till undviker UC och använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag.

 

Vad är ränta för snabblån?

En ränta för ett snabblån brukar i regel ligga ganska högt men även här är det högst individuellt, man kan se det som stategier för online casino. Räntan sätts efter din kreditupplysning och blir högre ju mer banken anser att din betalningsförmåga är tuff eller att din ekonomiska situation för osäker. Du kan ibland ansöka om ett snabblån med en medsökande, i det fallet brukar räntan vara lägre och chansen att bli beviljad det önskade beloppet högre. Räkna med en ränta på uppemot 10-15 % och ibland till och med högre hos https://snabblån.io. Numera har dock den svenska regeringen lagt ett räntetak som innebär att du inte får ha en högre ränta än 40 % eller en effektiv ränta på mer än det dubbla lånebeloppet.

När sker utbetalning?

För ett snabblån kan du räkna med en snabb utbetalning av pengarna, oftast samma dag och inom 15 minuter beroende på vad du har för bank. En annan fördel är att om du har vissa banker så kan du ansöka om lånet och få det utbetalt inom fem minuter oavsett om det är dag, natt eller helg.

 

Så kan du använda snabblånet

Många väljer att ta ett snabblån till konsumtion på något mindre belopp. Det betyder att det sällan är till en bil eller en kontantinsats utan snarare vitvaror, kläder, prylar eller en ny telefon. Det kan också vara för att du har skralt med pengar i slutet på månaden och behöver tillskott i kassan.

 

Ett alternativ till ett snabblån är att ta en kontokredit. Då kan du ta ut pengar då och då när du behöver det, huvudsakligen är att du inte överstiger ditt maxtak. De pengar du tar ut betalar du ränta på men du betalar således inte för pengar du inte har utnyttjat. Detta kan vara ett smartare drag om du vet att du regelbundet behöver kontanter men inte vill låna en större summa på en gång.

 

Finns det risker med snabblån?

Ja, som med så många andra lån kan du sätta dig i en skuldfälla med ett snabblån. Eftersom lånet går snabbt att ta utan någon större reflektion, samt att det kommer med höga räntor och relativt korta återbetalningstider så finns det risk att du tar ett lån utan att tänka dig för. Det gör att många hamnar hos Kronofogden eller får svårigheter att betala tillbaka i tid. Tänk dig alltid för när du tar ett lån och se över din ekonomi så att du är säker på att kunna betala tillbaka.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *